Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Tento týden oslavila životní jubileum významná tvář oboru, Martina Zikmundová.

Vystudovala nejprve sociální pedagogiku a sociální práci, následně psychologii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy a absolvovala psychoterapeutický výcvik v Rogersovské terapii. Jako terénní sociální pracovnice v Rozkoši bez Rizika pracovala 10 let s osobami v sexbyznysu, později poskytovala pod hlavičkou SANANIM poradenství uživatelům návykových látek ve vězeňství. Od roku 2010, kdy vystřídala Jindřicha Racka, je Martina ředitelkou České asociace streetwork. Kromě toho působí jako lektorka a supervizorka.

Martina je srdcem aktivistkou, která celý život bojuje proti bezpráví, páchaném na zranitelných osobách. V rámci mezinárodní spolupráce realizovala zavádění terénní sociální práce v Tádžikistánu a na Ukrajině, kde se věnovala pomoci lidem s HIV/AIDS.

Je nositelkou mnoha inovačních přístupů uplatňovaných nejen v sociálních službách. V České asociaci streetwork vyzvedla témata advokační práce, podpory zaměstnávání lidí se sociálním hendikepem a tréninkových pracovních míst.

Je spoluautorkou projektu ČAS od ČASU diskusní klub, jehož cílem byla změna atmosféry nepochopení vůči osobám ohroženým sociálním vyloučením i k sociální práci a neziskovým organizacím jako takovým.  (Rozhovor s Martinou v rámci této série si můžete poslechnout ZDE)

Krom toho je Martina milovnicí rallye, hutního skla, Václava Havla a je punkáč*.  

Přejeme naší první dámě nízkoprahových sociálních služeb všechno nejlepší a k narozeninám jí posíláme písničku!

Související články:

Tagy