Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto: MFFKV

Streetwork ve Varech. Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech letos podpoří sociální práci s dětmi a mládeží.

Po dobu deseti festivalových dní nízkoprahové kluby pro děti a mládež z různých koutů republiky představí návštěvníkům MFF Karlovy Vary streetwork. Ve volném překladu „práce na ulici“ není jen o výměně jehel, Česká asociace streetwork ve spolupráci s Nadací Sirius festivalové veřejnosti v rámci tematické sekce Lidé odvedle přiblíží svět sociální práce s dětmi a teenagery. Streetworkery najdete ve stanu naproti hotelu Thermal.

V kontextu filmů sekce Lidé odvedle, kterou už popáté karlovarský festival ve spolupráci s Nadací Sirius v rámci programu pořádá, si budeme povídat o potřebách dětí a o tom, co se stane, pokud je neumíme naplnit. Ale také třeba o tom, jak ohrožené děti vyhledávat a kde mohou vyhledat pomoc,“ přibližuje tematický doprovodný program, který budou moci návštěvníci okusit v rámci filmové sekce Lidé odvedle Martina Zikmundová, ředitelka České asociace streetwork. 

Festival se také rozhodl podpořit projekt streetworkerů proti předsudkům a mentálnímu nastavení společnosti vůči sociálnímu vyloučení a sociální práci ČAS od ČASU. Jeho kreativní autor, marketingový specialista Dominik Hrodek, jej představí v rámci moderované diskuze v sobotu 21. srpna. O streetworku doma i v zahraničí pohovoří v nadcházející debatě ředitelka Zikmundová o den později, v neděli 22. srpna. V pátek 27. srpna promluví o potřebách dětí a jejich právu na dětství a podporu dospělých uznávaná odbornice, předsedkyně vládního Výboru pro práva dítěte, Klára Laurenčíková

Podporu kreativního průmyslu společenským tématům vnímáme jako zásadní pro změnu v pohledu společnosti na sociální vyloučení. Velice si proto této příležitosti ‚streetworku ve Varechvážíme,“ uvádí Dominik Hrodek, který s terénními pracovníky spolupracuje na destigmatizačních kampaních už několik let. Streetworkeři doplní filmový program Nadace Sirius, která se letos tematicky zaměřuje na děti nacházející se v tíživé životní situaci. Terénní práce s dětmi je jednou z možností, jak těmto dětem pomoci. Nízkoprahové kluby budou mít připravený program i pro rodiče, učitele a nejmenší účastníky festivalu.

Doprovodný program KVIFF ve stanu Lidé odvedle na začátku Smetanových sadů a ulice T.G. Masaryka připravily Nadace Sirius a Česká asociace streetwork. Stan bude otevřený každý den od 10.00 do 19.00 hodin a návštěvníci se v něm mohou dozvědět více o službách, které ohroženým dětem pomáhají. Součástí programu budou besedy o sociální práci, praktické rady pro rodiče i učitele a informace o fungování nízkoprahových klubů pro děti a mládež. www.kviff.com/cs/program/doprovodny-program

Více se dočtete v přiložené tiskové zprávě.

Tagy

Přílohy