Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Jan Kopic – Evaluace v nízkoprahových klubech

Jaký reálný dopad mají nízkoprahové sociální služby na kvalitu života svých klientů? V organizaci Ratolest Brno se rozhodli získat odpověď a výsledky své práce přesně změřit.

Proces evaluace v NZDM nám v rámci konference Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 – Limity a etika v sociální práci představí Jan Kopic (Ratolest Brno).

„Chtěli jsme zjištěnou kvalitu služeb využít pro naše PR. Evaluace je také dobrá prevence vyhoření – člověk vidí výsledky své práce a dokáže je změřit. Zároveň jsme získali možnost porovnávat jednotlivé služby mezi sebou, jak se jim daří naplňovat to, co si předsevzaly,“ hovoří Jan o důvodech, proč se do evaluace v organizaci pustili. 

Posluchači se dále seznámí s průběhem nastavování kritérií hodnocení a s obtížemi, na které bylo v procesu evaluace nutné reagovat. 

Anotace příspěvku

Chceme se s účastníky podělit o naše zkušenosti z nastavování evaluace v Nízkoprahovém klubu Likusák a Nízkoprahovém klubu Pavlač. Popíšeme, jak jsme systém evaluace nastavovali, jaké oblasti jsme pro evaluaci vybrali, jak jsme vymýšleli kritéria a ukazatele, na jaké překážky a obtíže jsme naráželi, jak jsme metodiku rok pilotně ověřovali a jak se podařil první rok evaluací služeb a jak jsme využili nebo chceme dále využít získané výstupy.

Medailonek přednášejícího:

Mgr. Jan Kopic – vystudoval PdF MUNI – Sociální pedagogika a volný čas. Od roku 2016 pracuje v NZDM Likusák v Ratolesti Brno, z.s. a od roku 2018 je jeho vedoucím. Momentálně je ve výcviku Kontaktní práce a s kolegyní vede pro ČAS akreditovaný kurz Jak na prevenci v NZDM?

Pokračujte na stránku konference Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 – Limity a etika v sociální práci a čtěte více informací o konferencích ČAS.

Další příspěvky konference:

Tagy