Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Jiří Vlček – Práce na bytech

Je práce na bytech tabu, nebo způsob, jak reagovat na potřeby klientů a jak snižovat práh dostupnosti služby? Jak vypadají praxí prověřená pravidla pro tuto formu práce? A co rozhodně při přípravě návštěvy klientovy domácnosti neopomenout?

Další příspěvek na konferenci Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 – Limity a etika v sociální práci pojednává o práci na bytech s adiktologickými klienty. Autor příspěvku Jiří Vlček (KRYSTAL HELP) přináší publiku příklady dobré praxe, které vychází z jeho dvacetiletých zkušeností z terénu. Přejeme vám obohacující poslech!

Anotace příspěvku

Proč je práce na bytech tabu? Příklad dobré praxe: Jak to děláme u nás (20 let praxe v terénu). Kdy je TP na bytech žádoucí? Základní pravidla pro práci na bytech. Příprava. Bezpečnostní opatření. Samotný výkon terénní práce na bytech. Co dělám po opuštění bytu. Rizika, doporučení. Dotazy a diskuse.

Medailonek přednášejícího

Jiří Vlček – terénní a kontaktní pracovník KRYSTAL HELP z.ú. Pravidelný lektor Letní školy HARM REDUCTON. Člen správní rady OPEN HOUSE o.p.s. Jako terénní pracovník působí od roku 1999. Spoluzakladatel a vedoucí K-centra KRYSTAL. Deset let byl terénním pracovníkem v organizaci OPEN HOUSE o.p.s. Pracoval v terénních programech ve městech Krnov, Opava, Bruntál a Vrbno pod Pradědem. V roce 2016 byl nominován na Časovanou botu České asociace streetwork. V minulosti byl rovněž krajským koordinátorem PS MSK STREET.

Pokračujte na stránku konference Terénní a nízkoprahové programy 2020/21 - Limity a etika v sociální práci a čtěte více informací o konferencích ČAS.

Další příspěvky konference:

Tagy