Nebylo nic nalezeno.

Výroční ceny ČAS – ČASovaná bota

Výroční cena

Česká asociace vyhlašuje každoročně ČASOVANOU BOTU jako mimořádné ocenění a poděkování všem, kteří obětavě a vzdor překážkám pracují v první linii. V sociální práci pomáhají všichni, ale některým se podařilo přidat ještě něco navíc – důvodem k udělení ceny je významný počin v praxi a přínos v oboru.

Výroční cena ČAS – ocenění za přínos v oblasti nízkoprahových sociálních služeb

Fanoušci a fanynky Boty si jistě všimnou, že v letošním roce událost doznala několika změn: zrušili jsme hlasování, které bylo kritizováno jako netransparentní, rozšířili jsme porotu a umožnili týmům a osobnostem nominovat sami sebe.

Spustili jsme také nové stránky Výroční ceny ČAS: casovanabota.cz

Cena je každoročně udělována ve dvou kategoriích: Osobnost roku (streetworker/ka, kontaktní pracovník/ce NZDM, kontaktní pracovník/ce K-centra, NDC, vedoucí zařízení, odborník/ce pracující na metodice apod.) a Tým roku (pro zařízení provozující konkrétní nízkoprahovou sociální službu – terénní program, NZDM, NDC, K-centrum, jiné).

Mimořádnou kategorií je Cena Správní rady za mimořádný počin – cena v této kategorii může či nemusí být udělena.

Ceny vybírají

Zásadní je, že nominujete vy všichni, kdo pracujete v oboru streetwork.

Nominace ověří a v každé kategorii vítěze vybere Porota ceny složená z loňských vítězů, oborových autorit, novinářů a osob respektovaných v širším kontextu sociální práce. Porota následně vyhlásí shortlist, tedy 5 prvních v každé kategorii a na závěr i vítěze kategorií a druhé a třetí místo.

Ceny ČASOVANÁ BOTA 2023 byly slavnostně vyhlášeny a předány na konferenci ČAS v Goethe-Institutu v Praze 16. května 2024. Osobností roku byla odbornou porotou vybrána Markéta Řezníčková z Terénních programů SANANIM. Týmem roku se stali pracovníci projektu Centrum bydlení Liberec.

Minulé ročníky

Výroční cena neboli ČASovaná bota od samého počátku byla a je především vyjádřením uznání lidem, kteří obětavě a vzdor překážkám pracují v první linii. O tom, jak cena vznikla, si můžete přečíst v našem archivu.

Seznam všech oceněných v historii Výroční ceny ČAS naleznete ZDE.

Ke stažení/odkazy:

Dokumenty k Ceně ke stažení – včetně formulářů a podrobných pravidel
Výroční cena 2023
Výroční cena 2022
Výroční cena 2020/21
Výroční cena 2019
Výroční cena 2018
Výroční cena 2017
Historie Výroční ceny (archiv)
Jak Výroční cena přišla na svět

Tagy

Přílohy