Nebylo nic nalezeno.

Aleš Herzog, vítěz ČASované boty za rok 2007

Aleš Herzog, vítěz ČASované boty za rok 2007

Aleš Herzog působí v nízkoprahových službách nepřetržitě více než 20 let. Pracuje jako terénní pracovník s uživateli drog, zároveň je inspektorem sociálních služeb a metodik. Práce v terénu mu stále dává smysl a tento smysl předává i mladším kolegům, když je učí o své práci a o svých klientech přemýšlet.

Napište prosím Vaše jméno a 1-2 věty o sobě
Ing. Mgr. Aleš Herzog. V nízkoprahových službách působím od roku 1998 nepřetržitě. Osm let jsem pracoval v Blansku v nízkoprahovém klubu PVC a také v terénním programu pro uživatele drog, nyní od roku 2008 pracuji s lidmi injekčně užívajícími drogy v Praze.

Kde v tuto chvíli pracujete?
Pracuju v Terénních programech SANANIM s inječními uživateli drog a také lektoruju individuální plánování buď pod ČASem nebo samostastně pod webem www.individualniplanovani.cz

Co pro Vás znamenalo získat ocenění ČASovaná bota?
Radost, mám k botě osobní vztah mimo jiné tím, že jsme ji s Michalem Zahradníkem vymysleli a realizovali nultý ročník. Ale ještě víc prima bylo, když jsme ČASovanou botu dostali v roce 2010 jako tým Terénní programy SANANIM.

Jaké jsou podle Vás v současnosti největší výzvy pro sociální práci/nízkoprahové sociální služby?
Jak reagovat na postupné zhoršování zdravotního stavu našich klientů a reálnou chudobu a bídu, v níž čím dál větší počet našich klientů žije, umírá či vychovává své děti.

Jak s (odstupem) hodnotíte, co Vám práce v oboru dala/vzala?
Stále mi práce v oboru dává smysl a naplnění. A taky jsem se v rámci oboru seznámil se svojí ženou, která pracovala v terénu Drop Inu. Jsme spolu 10 let :-)

Kdo je letos nominován na ČASovanou botu se dozvíte ZDE. O nominacích rozhodovalo hlasování pracovníků nízkoprahových sociálních služeb, kteří vybírali ze 17 došlých návrhů pro 10 osobností  a 7 týmů

Vyhlášení a slavnostní předání cen mělo proběhnout 21. 11. 2020, z důvodu vyhlášení nouzového stavu, je předávání odloženo. Když nemohou nominovaní za Botou, musí Bota k nim. Připravujeme road show! Cestu Boty až k novým vítězům uvidíte na webu www.streetwork.cz prostřednictvím videa počátkem prosince 2020. Napínáme vás, ale bude to stát za to!

 

Tagy