Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Blíží se Evropský týden testování (ETT) na HIV a žloutenky

Poslední listopadové dny jsou již tradičně zaměřené na prevenci HIV a žloutenky, ETT zpřístupňuje zdarma testování široké veřejnosti.

Mezinárodní kampaň Evropský týden testování na HIV a žloutenky je zaměřena na zpřístupnění bezplatného testování infekce HIV doplněného o testování žloutenky typu B a C. Cílem je včasné odhalení infekcí, které vedou k těžkým onemocněním a bez léčby končí smrtí. Testování a poradenství v rámci kampaně bude probíhat na mnoha místech v období od pátku 23. do pátku 30. listopadu 2018.

Infekce HIV je v České republice stále na vzestupu. Včasné odhalení nemoci umožňuje podstoupit léčbu, která výrazně přispívá ke zlepšení kvality života. Evropský týden testování nabízí ideální příležitost, jak odhalit počátky infekce HIV. Čím dříve je infekce odhalena, tím účinněji odpovídá tělo pacienta na léčbu a předchází těžkému průběhu onemocnění. Na týdenní akci naváže 1. prosinec, kdy si připomínáme Světový den boje proti AIDS.

Akce je určena široké veřejnosti. Každý, kdo byl v minulosti vystaven riziku infekce HIV, se může nechat otestovat.

Do Evropského týdne testování na HIV a žloutenky se zapojují státní, soukromé i neziskové organizace. Vloni bylo testování nabízeno na 76 místech ve všech krajích.

Rozkoš bez Rizika letos v rámci ETT vypraví mobilní testovací místo na Náměstí Míru, Praha 2 v úterý 27. 11. od 13 do 17 hod. Neváhejte a přijďte si ověřit svůj zdravotní stav, testování je zdarma a výsledky jsou na počkání. Budou prováděny rychlotesty na HIV a hepatitidu typu C.

Kompletní seznam testovacích míst najdete na www.prevencehiv.cz.

Zdroj: Státní zdravotní ústav. Evropský týden testování na HIV a žloutenky

Tagy