Nebylo nic nalezeno.

Foto © Anna Šolcová

ČAS od ČASU #1: O streetworku s Jiřinou Šiklovou

Jak změnit mentální nastavení většinové společnosti vůči lidem sociálně vyloučeným nebo jinak zranitelným? To je jedna z otázek pro první dámu české sociologie a někdejší disidentku, zakladatelku katedry sociální práce na Filosofické fakultě University Karlovy. Energická žena, neústupná bojovnice proti předsudkům a nepochopení, v jedné životní fázi také sociální pracovnice. Jak to ovlivnilo její život? Jací jsme? Jak změnit mínění většiny k pomoci lidem na okraji společnosti?

Do prostředí českých podcastů přichází nový diskusní pořad ČAS od ČASU. Jde o cyklus debat s osobnostmi, mezi jinými socioložkou Jiřinou Šiklovou, v Knihovně Václava Havla nejen o tom, proč Češi tak snadno podléhají stereotypům o sociální problematice. Cílem nové podcastové série je prostřednictvím hostů přiblížit veřejnosti jinak vzdálená a předsudky opředená témata nízkoprahových a terénních sociálních služeb a jejich klientů. Premiéra dílu s Jiřinou Šiklovou se uskuteční 17. února v 19:00. 

Mezi dalšími hosty pořadu, kterých se v Knihovně Václava Havla představí celkem dvanáct, bude například speciální pedagožka Klára Laurenčíková, odbornice na práva děti a zastánkyně inkluzivního vzdělávání či psychiatr Jakub Minařík, zaměřující se na farmakoterapii závislosti na návykových látkách.

Diskusní setkání budou přístupná formou videozáznamu, přepisu rozhovoru a podcastu dostupného na Spotify i streamovacích službách iOS a Android. Moderuje Adéla Lichková, kterou je možné slyšel také na vlnách Českého rozhlasu.

S odvahou k porozumění.

Projekt ČAS od ČASU podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Čtěte také:

Startuje nová série podcastů ČAS od ČASU. Představí osobnosti sociální práce

Webové stránky projektu: 

Přílohy