Nebylo nic nalezeno.

Zuzana Mokrá

Zuzana Mokrá, vítězka ČASované boty za rok 2017

V rámci výročí ocenění ČASovaná bota, které je každoročně již po dvacet let udělováno pracovníkům v nízkoprahových sociálních službách za jejich nasazení, vám přinášíme další medailonek, tentokrát jsme se na pár otázek zeptali Zuzky Mokré.

Napište prosím Vaše jméno a 1-2 věty o sobě
Zuzana Mokrá. Pracovala som v teréne s uživatelmi drog a ženami v pouličnom sexbyznise na Slovensku. V ČR som pracovala v NZDM.

Kde v tuto chvíli pracujete?
Kedže som na rodičovskej dovolenej pracujem len na čiastočný úvazek na návaznom projekte spolupráce NZDM a VÚ, kde sme prizvali naviac SAS a OSPOD v rámci Brna.

Co pro Vás znamenalo získat ocenění ČASovaná bota?
Bolo to pre mňa príjemné ocenenie práce. Zároveň to je aj záväzok v tom, že svoju prácu by som mala robiť stále čo najlepšie ako viem – laťka bola nastavená. Tiež to znamenalo množstvo rozhovorov s novinármi.

Jaké jsou podle Vás v současnosti největší výzvy pro sociální práci/nízkoprahové sociální služby?
Vidím ich v hľadaní motivovaných a kontaktne citlivých kolegov, finančnom zabezpečení služby a reagovaní na zmeny v rámci životného štýlu mladých ľudí. Momentálne sa ukazuje aj nárok na prácu online.

Jak s (odstupem) hodnotíte, co Vám práce v oboru dala/vzala?
Dala mi iný pohľad na spoločnost a jej fungovanie. Tiež mám vďaka svojej práci vetší rešpekt k iným štýlom života, ako je ten môj. A vzala mi ideály o tom, aký som človek :-) – odhlalila ako veľa práce na sebe samej ešte pred sebou mám.

V tuto chvíli můžete až do 27. října do půlnoci rozdělovat body nominovaným kolegům a službám. Pomozte vybrat nového držitele ČASované boty, více informací naleznete ZDE.

Tagy