Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto: Unsplash

Příručka Inspirativní a kvalitní streetwork

Nová publikace “Inspirativní a kvalitní streetwork. Posílení terénní práce prostřednictvím dokumentace a sledování”.

Všem zájemcům z oboru terénní sociální práce a práce s ohroženou mládeží představujeme příručku Inspirativní a kvalitní streetwork. Posílení terénní práce prostřednictvím dokumentace a sledování, která je výstupem dvouletého úsilí mezinárodní odborné skupiny pracovníků a pracovnic s mládeží –⁠ streetworkerů.

Příručka vymezuje základní pojmy jako streetwork, ohrožená mládež, kvalita práce s mládeží a její indikátory a vznikla po mnoha diskusích a hledání shody tak, aby terminologie i metodologie byla funkční a srozumitelná v různých zemích Evropy. Jádrem příručky je ovšem kvalita a její měření –⁠ jak poznat kvalitní streetwork, kdo bude kvalitu měřit a k čemu to je dobré? 

Určení indikátorů kvality je základním kamenem webového systému dokumentace a sledování “The Logbook Street”, dobře však poslouží i samostatně –⁠ a to každému, kdo se chce podílet na rozvoji a zkvalitnění streetworku jakožto formy práce s mládeží.

Publikace vznikla jako součást projektu Inspiring Quality Streetwork, na kterém spolupracují organizace KEKS (Švédsko), ZAVOD BOB (Slovinsko), CAI (Portugalsko) a za Českou republiku ČAS. Projekt je podpořen programem Evropské unie Erasmus+.

Stáhnout si ji můžete online - příručku najdete ve všech jazykových verzích v naší knihovně mezi publikacemi volně ke stažení. 

#IQstreetwork #Erasmusplus

Tagy