Nebylo nic nalezeno.

Foto: Lenka Čuprová

Lenka Čuprová, vítězka ČASované boty za rok 2012

Přinášíme Vám v pořadí čtvrtý medailonek vítězů a vítězek ocenění ČASovaná bota, které je každoročně již po dvacet let udělováno pracovníkům v nízkoprahových sociálních službách za jejich dlouhodobou práci, přínos oboru i výjimečné pracovní počiny. Přečtěte si, jak se na ČASovanou botu, na práci v nízkoprahových službách a na výzvy, před kterými služby nyní stojí, dívá Osobnost roku 2012 – Lenka Čuprová.

Napište prosím Vaše jméno a 1-2 věty o sobě
Lenka Čuprová. Jsem z Brna. Mám dva psy, jedno dítě, v loňském roce jsem začala jíst zmrzlinu a v sociálních službách nepracuji od roku 2014.

Kde v tuto chvíli pracujete?
V tuto chvíli pracuji na rodičovské dovolené. Doslova. Po večerech. Zabývám se především administrací projektů dotovaných z ESF, ale například také stále externě spolupracuji s ČAS.

Co pro Vás znamenalo získat ocenění ČASovaná bota?
Byla to pocta, protože vím, kolik opravdu velmi schopných lidí v nízkoprahových službách pracovalo a pracuje. Taky nové boty, protože jsem tenkrát vyhrála i poukázku od WOOX. Mám je dodnes. Sice se v nich už nedá chodit, ale nechávám si je na památku.

Jaké jsou podle Vás v současnosti největší výzvy pro sociální práci/nízkoprahové sociální služby?
Netroufám si úplně zacházet do konkrétních témat jednotlivých služeb, protože tak daleko už nedohlédnu. To, co vnímám já a týká se všech služeb je 1) financování, které (jak jsme i letos mohli v přímém přenosu sledovat) je nejisté, nejasné a nervy drásající 2) reputace sociálních služeb potažmo neziskových organizací, protože rétorika, která se ve směru k neziskovým organizacím používá je až zničující.

Jak s (odstupem) hodnotíte, co Vám práce v oboru dala/vzala?
Dala mi schopnost více přemýšlet a méně hodnotit. Nebo se o to alespoň snažit. Dala mi pár přátel (což je víc než dost). A určitě mi dala dovednost komunikace, která se hodí v jakékoliv další práci. Trochu mi vzala chuť vůbec komunikovat.

Už jste nominovali kolegu či kolegyni nebo celou službu na jubilejní ČASovanou botu? Udělejte jim radost a oceňte je za jejich dobrou práci! Právě teď probíhá sběr nominací. Více informací naleznete ZDE.

Tagy