Nebylo nic nalezeno.

Týden klubů 2018

Přijďte do klubu, zvou “nízkopraháče” po celé republice

V týdnu od 24. do 30. září otevřou své dveře nízkoprahové kluby, aby veřejnost seznámily se svou prací a zároveň vyvrátily mýty, které se s nízkoprahovými službami pojí.

Pracovníci nízkoprahového klubu poskytují mladým lidem pomoc v obtížných životních situacích spojených s dospíváním. S teenagery nejčastěji řeší vztahy v rodině, ve škole nebo s vrstevníky, ale také experimenty s návykovými látkami či v sexualitě. U mladších dětí se pracovníci setkávají se školními neúspěchy nebo s problémy v rodině.

V těchto službách působí přibližně 900 pracovníků. Podle České asociace streetwork by jich bylo potřeba minimálně jednou tolik. V problémech se totiž ročně ocitá několik desítek tisíc dětí. Týden nízkoprahových klubů, který pořádá Česká asociace streetwork, se letos koná již po dvanácté.

Kluby vznikají v malých i velkých městech, ve vyloučených lokalitách nebo tam, kde se mládež schází. Mohou mít i podobu pojízdného autobusu či maringotky umístěné například v blízkosti školy či sportovního hřiště. Kontakt face-to-face je pro některé dnešní děti obtížný, a proto se raději ptají a chatují anonymně a po síti. Proto vznikl internetový portál jdidoklubu.cz, který zprostředkovává práci streetworkerů online. Veškeré služby se klientům poskytují zdarma

Tagy

Přílohy