Nebylo nic nalezeno.

Foto: ČAS

Konference Terénní a nízkoprahové programy 2020 – Limity a etika v sociální práci

Zveme vás na 10. oborovou konferenci nízkoprahových sociálních služeb, která se koná 21. a 22. 11. 2020 v Praze na Novotného lávce 5.

Dvoudenní konferenci zahájí Anna Šabatová, veřejná ochránkyně práv ČR v letech 2014–2020. Program poběží ve čtyřech paralelních blocích, budeme sdílet dobrou praxi i etická dilemata služeb v České republice i zahraničí. Letos přivítáme přednášející z Izraele, Islandu, Slovinska, Portugalska a jako vždy i ze Slovenska. Silnými tématy budou funkčnost systému pomoci ohroženým dětem, sociální práce ve školách, reforma péče o duševní zdraví dětí i poskytování služeb v době pandemie. Můžete se těšit na přednášky a workshopy. Mezi přednášejícími bude psycholog Radek Ptáček s tématem traumat dětí, právnička Klára Kalibová a téma role nízkoprahů při obhajobě práv klientů nebo Bob Kartous s tématem života ve virtuální realitě. Workshop na téma Terénní žena a erotický přenos a protipřenos si připravila Eva Janků, Helder Luiz Santos povede workshop na téma prevence radikalizace dospívajících.

Program konference bude zveřejněn na konci června, ale už nyní se můžete přihlašovat k účasti ZDE. Neváhejte, kapacita je omezena. Sledujte facebookovou stránku České asociace streetwork, kde budeme postupně podrobněji představovat příspěvky a přednášející.

Organizační pokyny:

  • Konference je zdarma, realizujeme ji v rámci projektu Nové výzvy pro streetwork financovaného z Evropské unie.
  • Pokud jste přednášejícím na konferenci, váš příspěvek byl organizátorem potvrzen, již se na konferenci nepřihlašujte.
  • K účasti na workshopech bude možné se přihlásit až při příchodu na konferenci, s výjimkou workshopů, kde lektor chce komunikovat s účastníky dopředu a připravit jim workshop na míru.
  • Osvědčení potvrzující účast na konferenci budeme rozesílat zájemcům po jejím skončení e-mailem. Zájem vyjádříte v přihlášce na konferenci.
  • Po dobu konference bude účastníkům nabízena káva a čaj, v prostorách ČSVTS, kde se bude konference konat, je možné zakoupit si oběd v místní restauraci. V přihlášce zjišťujeme předběžný zájem o tuto možnost, z kapacitních důvodů restaurace.

V sobotu 21. 11. večer proběhne slavnostní 20. ročník předávání výročních cen pro osobnost roku a tým roku ČASovaná bota. Moderovaný večer v Malostranské Besedě doprovodí hudebním vystoupením kapela Schodiště. Zájem o bezplatnou účast na večeru nám též sdělte v přihlášce.

Těšíme se na setkání!

Tagy