Nebylo nic nalezeno.

Víte, jak fungují nízkoprahové sociální služby pro teenagery?

Tento týden máte příležitost se s nízkoprahovými kluby seznámit

Poslední zářijový týden po celé republice více jak stovka nízkoprahových klubů otevře dveře veřejnosti. Začíná Týden nízkoprahových klubů, který již po třinácté pořádá Česká asociace streetwork. Cílem akce je zbořit mýty o činnosti těchto klubů a zároveň zábavnou formou dětem a rodičům představit své služby. Kluby po celé republice pomáhají dětem a mladým lidem, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci.

Od 23. do 29. září může veřejnost zapojené kluby navštívit a seznámit se s jejich službami. Letos se do akce zapojil rekordní počet zařízení, a to 112 zařízení ze všech krajů včetně hlavního města. Tato již tradiční akce odstraňuje bariéry mezi kluby a veřejností.

Za rok se do problému dostane několik desítek tisíc dětí a mladých lidí. Kluby jim pomáhají hledat východisko ze situací, ze kterých si sami neumí poradit. Jde o situace v rodině, ve škole, mezi vrstevníky, nebo související s dospíváním. Aby usnadnily poradenství, kluby nabízejí i volnočasové aktivity. Tento týden má veřejnost možnost nahlédnout, ale i využít poradenství nejen v otázkách dospívání dětí, ale třeba také v tématech, jako jsou závislosti, rozvod, šikana apod.,” uvádí ředitelka České asociace streetwork Martina Zikmundová. Návštěvníky kluby lákají mj. na grilování, přednášky, zážitkové workshopy nebo na promítání filmů.

Tagy

Přílohy