Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Doporučené postupy zvládání somatických komplikací uživatelů návykových látek

Na semináři ČAS se seznámíte s nejčastějšími somatickými komplikacemi u injekčních uživatelů drog, naučíte se základy ošetřování ran a jak klienty připravit k hospitalizaci.

Kurz v úvodní části seznámí účastníky s charakteristikou nejčastějších somatických komplikací u injekčních uživatelů drog (záněty žil, abscesy, flegmóny, hnisavé záněty kůže, bércové vředy a další kožní defekty, vši, svrab), příčinami, příznaky, doporučenými postupy a zkušenostmi z praxe. Druhá část kurzu je věnována základům ošetřování ran a přípravě klientů k hospitalizaci. Poslední část kurzu je zaměřena na zdravotní poradenství u dalších somatických komplikací, které se často vyskytují u injekčních uživatelů drog (např. bakteriální endokarditida, infekční hepatitidy, HIV a syfilis).

Jednodenní seminář (8 hod.) Doporučené postupy zvládání somatických komplikací uživatelů návykových látek (dříve Ošetřování a zdravotní poradenství) je určen pracovníkům v zařízeních poskytujících nízkoprahové sociální služby a zejména pracovníkům terénních programů a kontaktních center..

Kurz se koná 10. 12. 2019 v Praze a je akreditován MPSV, č. akreditace A2019/0472-SP/PC. 

Více o kurzu se dočtete ZDE.

 

Tagy