Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto

Poptávka na dodání nabídky: Odborné stáže

Česká asociace streetwork v rámci projektu OPZ „Nové výzvy pro streetwork“, CZ.03.2.63/0.0/0.0/17_071/0007649 vyhlašuje poptávku pro poskytovatele nízkoprahových sociálních služeb na dodání nabídky na zajištění třídenní odborné stáže.

V rámci projektu „Nové výzvy pro streetwork“ hledáme zařízení poskytující sociální služby pro různé cílové skupiny (NZDM, TP pro děti a mládež, NDC a TP pro osoby bez přístřeší a KC/TP pro uživatele drog) ze všech regionů ČR včetně Prahy, která by měla zájem poskytnout ve své organizaci odbornou stáž pro vybrané zájemce.

V rámci projektu proběhne celkem 6 stáží v různých zařízeních v délce 3 dny vždy pro max. 4 osoby. Stáž bude nabídnuta pracovníkům nízkoprahových služeb ze všech regionů ČR vyjma Prahy. Stáž je možné poskytnout začínajícím pracovníkům anebo i zkušeným. Každé zařízení poskytne stáž 1x po dobu projektu.

Každý absolvent stáže bude povinen sepsat ze stáže krátkou zprávu a ve svém regionu, nebo na závěrečné konferenci projektu, minimálně však ve svém zařízení uspořádat seminář, kde bude poznatky předávat.

Struktura stáže:

1. den – 2 hodiny úvodní setkání vedené koordinátorem (seznámení s organizací a poskytovanými službami) + 6 hodin přímá práce

2. den – přímá práce

3. den – 6 hodin přímá práce + 2 hodiny evaluace – reflexe a vyhodnocení stáže ve skupině vedené koordinátorem

Ubytování účastníků (3 noci) bude hrazeno z projektu.

Harmonogram:

  • Září 2019 – červen 2020 (přesný termín bude stanoven dle domluvy se zařízením)

Požadavky na zařízení:

  • zařízení je registrovaným poskytovatelem sociální služby (NZDM, TP, KC, NDC) a službu poskytuje min. 3 roky,
  • zařízení je členem České asociace streetwork, z.s.,
  • zařízení má zkušenost s realizacemi odborných stáží,
  • zařízení připraví časový a obsahový scénář stáže na 3 dny,
  • zařízení má kapacitu přijmout 4 pracovníky, kteří jsou optimálně rozděleni do podskupin a vystřídají se v různých službách,
  • zařízení poskytne pracovníka na pozici koordinátora stáže,
  • zařízení poskytne prostor pro úvodní a evaluační setkání,
  • zařízení do přihlášky popíše, v jakých oblastech práce se bude stáž realizovat, o jakých oblastech práce se účastníci stáže dozvědí. Dále zařízení v přihlášce zmíní, zda je nositelem inovativní praxe v oblasti práce v nízkoprahových soc. službách.

Činnost koordinátora:

  • koordinátor je zaměstnancem hostitelské organizace a ideálně má zkušenosti z oblasti personálního řízení a/nebo metodického vedení či supervize
  • koordinuje skupinu po celou dobu výjezdu, vede úvodní setkání (předání informací, pojmenování úkolů), moderuje závěrečné hodnotící setkání (reflexe přínosů pro účastníky, přesahů do vlastní organizace/služby)
  • spolupráce s Kanceláří ČAS – kontaktní osobou projektu – domluva termínu, příprava obsahové náplně a časového harmonogramu atd.

Odměna pro hostitelskou organizaci:

  • finanční benefit celkem 12 000 Kč (4 000 Kč/den stáže) – na základě faktury. V uvedené částce je již zahrnut honorář koordinátora

Výběr organizace pro stáž:

Na základě zaslaných přihlášek ke stáži odborná garantka projektu s odbornými pracovnicemi projektu vyberou organizace, ve kterých bude probíhat stáž a to na základě porovnání ankety, kterou vyplnili pracovníci v nízkoprahových soc. službách v březnu 2019. Nabídka obsahu stáží by měla korespondovat s požadavky pracovníků, kteří se vyslovili v anketě. Zohledňovat se budou také nabídky inovativních metod práce a metody, které jsou v rámci ČAS, z.s. zdůrazňovány.

V případě zájmu o poskytnutí stáže:

  • přihlášku zašlete elektronicky 2x (1x dokument word + 1x naskenované s razítkem a podpisem kompetentní osoby) na email: smejkalova@streetwork.cz
  • termín uzávěrky pro podání přihlášky je dne 10. 5. 2019

Organizátor:

Česká asociace streetwork, z.s. (Senovážné nám. 24, Praha 1, 110 00) za podpory projektu „Nové výzvy pro streetwork “ v rámci Operačního program Zaměstnanost.

Kontaktní osoba:

Klára Šmejkalová
Tel. 774 913 776
smejkalova@streetwork.cz

Příloha:

Přílohy