Nebylo nic nalezeno.

Vítězka ČASované boty 2017 v kategorii Osobnost roku, Zuzana Šťastná. Foto © Ondřej Ferdan

Streetworkerka z Brna dnes obdržela ČASovanou botu za přínos oboru

Osobností roku porota zvolila vítězku Zuzanu Šťastnou z nízkoprahového klubu Likusák z organizace Ratolest v Brně.

Letos udělila Česká asociace streetwork výroční cenu ČASovaná bota nejlepším pracovníkům nízkoprahových a terénních služeb ve dvou kategoriích - Osobnost roku a Tým roku - Cena Bohemia Energy. Cílem je upozornit na náročnost profese a poděkovat těm, kteří obor dále posouvají, protože Česká republika se potýká s nedostatkem terénních sociálních pracovníků, kteří odchází především kvůli nízkým platům. Nástupní plat se pohybuje kolem 16 500 korun a během následujících let částka nepřesáhne ani 20 000 korun měsíčně.

V hlavní kategorii Osobnost roku porota zvolila vítězku Zuzanu Šťastnou z nízkoprahového klubu Likusák z organizace Ratolest v Brně, která získala symbolickou částku 10 000 korun. Porota ocenila její profesionalitu a zkušenosti při nastavování terénní práce v brněnských nízkoprahových službách a spolupráci mezi výchovnými ústavy a nízkoprahovými službami pro děti a mládež.

Cenu Tým roku - Cena Bohemia Energy získal tým PARTYHARMreduction, který se zaměřuje na snižování rizik spojených s konzumací návykových látek v prostředí hudebních koncertů a festivalů. Letošní vítězové byli vyhlášeni na oborové konferenci 21. a 22. června 2018 v Praze na Novotného lávce.

Tagy

Přílohy