Nebylo nic nalezeno.

Zdena Honsová Filípková

Zdena Honsová Filípková, vítězka ČASované boty za rok 2015

Náš seriál všech vítězů a vítězek Výroční ceny ČASovaná bota se pomalu chýlí ke konci. Další inspirativní nízkoprahovou osobností je Zdena Honsová Filípková. Jak po mnoha letech v oboru hodnotí svoji práci a jaké vnímá v současnosti největší výzvy pro nízkoprahové sociální služby?

Napište prosím Vaše jméno a 1-2 věty o sobě.
Zdena Honsová Filípková. Dlouhodobě působím v nízkoprahových sociálních službách (Proxima Sociale o.p.s.) a v práci s pachateli trestných činů (Proxima Sociale o.p.s., PMS ČR).

Kde v tuto chvíli pracujete?
Pracuji pro ČAS v oblasti hodnocení kvality a pro PMS ČR v projektu týkajícího se resocializačních a probačních programů. Lektoruji, poskytuji metodické vedení.

Co pro Vás znamenalo získat ocenění ČASovaná bota?
Vnímala jsem to jako ocenění dlouhodobé práce celého našeho týmu.

Jaké jsou podle Vás v současnosti největší výzvy pro sociální práci/nízkoprahové sociální služby?
Udržet kvalitní lidi dlouhodobě v oboru a rozvíjet kvalitu služby. Reagovat, spolupracovat a komunikovat. Dívat se, vnímat, nepředpokládat, ptát se. Nestát, nekoukat, dělat :-)

Jak s (odstupem) hodnotíte, co Vám práce v oboru dala/vzala?
Zisky jsou rozhodně větší – setkání se zajímavými lidmi, možnost růst, osobnostně zrát. A stále zjišťovat, co všechno ještě nevím a čemu ani po těch letech nerozumím :-)

Výroční cena aneb ČASovaná bota je především vyjádřením uznání lidem, kteří obětavě a vzdor překážkám pracují v první linii. Letos slaví ČASovaná bota 20 let. Které osobnosti a týmy byly na jubilejní Výroční cenu ČAS nominovány, se dozvíte ZDE

V tuto chvíli je o vítězích ČASované boty v obou kategoriích již rozhodnuto. Cena bude vzhledem k současné situaci předávána netradičně, bližší informace přineseme co nejdříve.

Tagy