Nebylo nic nalezeno.

Ilustrační foto: Unsplash

Pozvánka na kurz Základy terénní práce s mládeží (on-line)

V krizovém stavu jsme s Vámi a kurzy, které nemůžeme realizovat klasickým způsobem, jsme připravili on-line. Jedním z nich je také třídenní kurz (24 hod.) Základy terénní práce s mládeží. Kurz má akreditaci MPSV a jeho kapacita je max. 16 osob. Doporučujeme začínajícím terénním pracovníkům i těm, kdo uvažují o rozšíření služby NZDM o terén. Přihlašování prodlouženo!

Termín kurzu:

  • 24. – 26. 11. 2020

Mgr. Zuzana Mokrá

Vystudovala jsem obor sociální práce. Pět let jsem pracovala jako terénní pracovnice s uživateli drog a ženami pracujícími v sex byznysu. Dalších 6 let jsem pracovala v terénu, klubu a online s cílovou skupinou dětí a mladých lidí ve věku 12 až 26 let. Spolupracovala jsem na terénním průzkumu na zakázku obce. Spolupracuji s ČAS jako hodnotitelka u rozvojových auditů.

Bc. Lukáš Kudláček

Vystudoval jsem sociální politiku a sociální práci na FSS MU v Brně. Rok jsem pracoval s uživateli drog a dva a půl roku s cílovou skupinou dětí a mladistvých ve věku 12 až 26 let jako terénní i klubový pracovník, včetně práce online. Mám zkušenosti s tvorbou a realizací preventivních programů pro mládež a rodiče na téma kyberšikany a návykových látek.

Anotace kurzu:

Cílem kurzu je seznámit účastníky s terénní prací, jakožto specifickou formou práce s mládeží. Prostor bude dán nejen teorii, ale zejména praktickému nácviku pomocí modelových situací. Společně se tak podíváme na problematiku streetworku od zmapování lokality, přes nastavení služby a požadavků na pracovníka, až k navazování a udržení kontaktu s cílovou skupinou. Kurz v neposlední řadě ukazuje a pomáhá sdílet dobrou praxi.

Více o kurzu se dozvíte ZDE

Tagy