Nebylo nic nalezeno.

Foto: Martin Pazlar

Martin Pazlar, vítěz ČASované boty za rok 2014

Martin Pazlar pracoval dlouhá léta jako terénní sociální pracovník s dětmi a mládeží v Praze na Černém mostě. Stál nejen u zrodu tamějšího terénního programu pro děti a mládež, ale také pražské pracovní skupiny Župan a Fóra terénní práce. Zeptali jsme se ho, jak na dobu, kdy získal ocenění ČASovaná bota, vzpomíná a co to pro něj znamenalo.

Napište prosím Vaše jméno a 1-2 věty o sobě
Jmenuji se Martin Pazlar, žiji s rodinou v Praze. Rád přemýšlím o životě a světě kolem mě, ale když mám o sobě napsat dvě věty, tak nevím, co mám říct.

Kde v tuto chvíli pracujete?
Pracuji v organizaci Dům tří přání, z. ú. na pozici sociálního pracovníka v Centru pro rodiny Delta (sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi).

Co pro Vás znamenalo získat ocenění ČASovaná bota?
Znamenalo to pro mě vypořádat se s velkou nervozitou a předstoupit před plný sál lidí na konferenci. Současně to byla příležitost všem těmto lidem poděkovat, že vytváří skvělý obor nízkoprahových sociálních služeb, jehož jsem součástí. Pokaždé, když jsem se v práci na udělené ocenění podíval, uvědomil jsem si svůj závazek a chuť vykonávat svoji práci terénního pracovníka kvalitně a naplno.

Jaké jsou podle Vás v současnosti největší výzvy pro sociální práci/nízkoprahové sociální služby?
Pokračovat sebevědomě v prezentaci smyslu a náplně práce s klienty směrem k veřejnosti a donátorům.

Jak s (odstupem) hodnotíte, co Vám práce v oboru dala/vzala?
Během působení v oboru jsem se naučil, jak být s lidmi (nejen klienty) v kontaktu, vnímat jejich potřeby a současně být v kontaktu sám se sebou. Potkal jsem skvělé kolegy, se kterými mě těšilo poskytovat službu klientům, přicházet s novými nápady a rozvíjet je. Čas od času jsem vnímal náročné skloubit pracovní dobu a osobní život.

Nezapomeňte, že do 30. září můžete i Vy nominovat kolegu nebo celou službu a ocenit jejich dobrou práci. Více informací naleznete ZDE.

Tagy